Jumaat, 31 Disember 2010

Gud bye 2010 n welcome 2011


Hari nie merupakan hari terakhir bg tahun 2010....
sepanjang tahun nie dah berbagai2 cubaan,dugaan,halangan,rintangan,suke,duke,gembira,sedih yang aku lalui.....
ish2....bnyknye kan....
besela manusia mane lari dari itu sumer kan2....
betol x????

Hari nie juga merupakan hari lahir sepupu ku yg bernama Hezwan Rahim....
Heppy besdaya utk dia...
dia untung sebab lambat tua...
coz diala org yg lahir akhir bulan n juga akhir tahun...huhuhu
besh....besh.....

Malam tahun baru kali nie aku just duk kat umah...
kali nie x g menyambut tahun baru cos xde ngajak n nak bawak g...huhuhuhu
slalunye yang rajin bawak aku g stadium acik rahman aku...
myb kali nie dia bz kowt or takot nak bawak aku kuar malam2....hikhikhik

Pe erk azam tahun baru 2011 kali nie yerk...
erm pk2...nananana...pk2...nananana (sempt nyanyi la plak)....hikhik
Ok, aku dah pk dah....
antaranye azam baru utk aku kali nie ialah.....jeng3.....

* akan tingkatkan lagi amal ibadat....

* Tidak akan degil n melawan lagi...

* beubah untuk jadi yang lebih baik dari sebelum2nye


* harus blaja masak n tingkatkan lagi masakan coz nak jadi bini org dah

* Berfikiran +ve, lebih berkeyakinan, n kuat semangat

* menternak lemak coz badan terlalu kering.....

* rajin, rajin n rajin...


* jaga kesihatan diri n penjagaan diri


* Belajar utk tidak boros n menyimpan duet utk masa depan


* Cube berusaha untuk dapat keje yang tetap n lebih menjaminkan masa depan...


Rasanye wat masa nie,nie sajalah azam tahun baru 2011......
semoga azam yang dibuat hari nie akan tercapai dengan jayanye di tahun 2011.....
smga tahun 2011 lebih baik dari tahun 2010....
semoga aku lebih tabah n sabar untuk mengharungi hidup.....
ingatlah hidup di dunia ni hanyalah sementara sahaja...

Kalo kowg suke entry nie silalah klik like ;)

Rabu, 29 Disember 2010

Comey x???

Nie la kali pertama aku kuar ngn kwn2 sekerja aku....
Ri tue syue g tgk wyg2 sorg2....
xajk aku pon.....huhuhuhu
masa tue aku nk sgt tgk citer ngankung.....huhhuhuhu
alih2 smpy bis aku xdpt tgk citer tue.....huhuhuhuhu

Kali nie mastura yg ajk aku kuar hangout bersama syue n juga farzana....
tp sygnye farzana ade hal ngn family xdpt join....
so kami bertiga saje yg kuar pada hari ahad ari tue....
walopun bertiga tp still lg enjoy....

Tempat perjumpaan adalah di ipoh parade....
masa yang d tentukan mas adalah pada pukul 11 tghari....
tp seperti bese ari minggu la kan, aku bangun lambat....
di sini bermaksud aku sampai di ipoh parade pon lambat la...
terpaksa la mereka2 menunggu aku agak lama....
tp lama ker????hikhikhik

Kami berjumpa di kedai komputer dekat ngn bowling....
headphone mas rosak n x boleh pakai kowt....
ingat boleh tukar tapi x boleh sbb dah lepas seminggu...
waranty jer ade lagi...

Syue tunjukkan kat aku tempat dia beli reben....
cantik2 rebennye....
xtau nk pilih yang maner....
jadi rambang mata plak....
elok2 dari xnak membeli, terus membeli...hikhik

Aku tengok kat bloger2 yg pakai tudung....
dorang sepitkan reben kat tudung dorang....
tu yang aku beli gak reben....nk ikot.....
tp asal dorg pki lawa, aku pki xlawa... xcomey....huhuhu ;(


cantik x??? ok x????


Aku buka fb malam tue...
aku tengok k.ipar aku upload gambar anak dia pki sepit mcm yg aku beli....
anak buah aku siap pakai spec lagi tue.....
jgn maen2....kecik2 dh pandai bergaya macam cik yan dia...hahahaha


comeynyer dia.... ;)
cik yan & aimy


P/S : mane tumpahnye kuah kalo x ke anak buah.....hikhikhik

kalo kowg suke entry nie silalah klik like

Sabtu, 25 Disember 2010

bunge dalam frame....

Hari tue kan aku dapat bunge dr org kesayangan aku....
first time tau aku dapat bunga nie dari lelaki....
dulu dapat gak la aku bunga...
time aku jadi guru sandaran....
anak2 murid aku yang bagi aku bunga sempena hari guru tahun 2009...
tahun nie aku x dapat ape2 coz aku xdapat jadi guru sandaran tahun 2010.....
sob....sob....sedih... ;(

Disebabkan ini kali pertama aku dapat bunga....
tambah2 dari orang yang tersayang.....
bunga hidup bukan tahan lama pon...
t dia mati dan layu....
aku x nak la buang bunga nie...
aku nak wat jadi kenangan...huhuhu

Last2 aku terpikir nak frame kan bunge nie....hikhikhik
kowang tau x, malam first bunga nie ade kat aku, aku tido ngan bunge nie....
baik punye tido ngan bunge tau...
sweet x....sweet x...hikhik (poyos je aku nie)
gler2 punye pegrakh....huhuhu
tapi cib baik r bunga nie x penyot tertindih ngan aku time aku tido....hahahaha
masih segar dan cantik pada waktu tue....
aku kemas tempat tido aku dan aku tinggalkan bunga kat atas bantal aku...
sebelum g keje aku tengok bunga tu dulu...hikhik

Hari ni dah masuk hari yang ke-4 aku dapat bunge tue....
siap kire ari tue..... x tahan....hikhik
Aku potong tangkai bunga tue jadi pendek dulu...
then aku ambik frame aku.....
and then aku masukkan ke dalam frame....
its nice untuk jadi kenangan....
so biarkanla bunge tue kering dalam frame....hikhik

Tp xdela cantik sangat sebab frame tue kosong jerk...
yang ade bunge tue satu....huhuhu
tp xkisahla sebab aku nak jadikan bunge tue kenangan aku coz....
bunge tue, bunge yang pertama aku dapat dari lelaki yang bernama Hassan Basri...
aku snap gambar frame tue n kasi Mms pada org kesyganku....



nie la framenye.. nice x???

Dia balas mesej dan kata its so nice n sweet....
wah, aku ape lagi, kembang jap coz kena puji...hikhikhik
sweet ker??? aku rasa mcm bese jerk....hikhik
but thank you my dear coz puji....hikhikhik
xlama pastu aku dapat mms dari dia....
kowg nak tau x pe mms yang dia kasi.....
dia kasi....dia kasi.....
Mms gambar frame yang dia dah edit....
dia letak nama kami berdua dan tarikhnyer.....



sweet x....???sweet x kowg....???

xsangka dia sweet n romantis macam nie....
wah lg berbunga2 n happy la aty aku nie....hikhikhik
thank you my dear....
u so sweet....hikhik ;)

kalo kowg suke entry nie silalah klik like ;)

Khamis, 23 Disember 2010

celebrate bezday yg tercayang......

Ari selasa bru2 nie merupakan hari jadi org kesygan ku.....
sblm tbe ari jadi dia, puasla aku memerahkan otak aku nie....
pe nk bg kat dia???nk smbt kat ner???? n sebagainye......
nk beli hadiah utk lelaki bknnye senang mcm gurlz....
gurlz nie mcm2 leh kasi, tp boyz kureng skitla.....hikhikhik

Aku xpenah pon bg hadiah kat lelaki.....
so aku xtau nk bg pe pd org tercyg aku nie....
urmmmm....last2 aku just terpk utk celebrate besday dia ajer....
nk celebrate tmpt yg best n romantik....
tp kat ipoh nie aku xtau kat mane tempat2 yg romantik....
ag pun aku bkn slalu kuar umah....

Tiba la hari yg ditunggu2.....
dia kata org pertama yg wish besday dia adalah emaknya....
tgk, betapa cygnye mak pd anknye.....
beruntungnye dia kn2???? (nada jeles)....
aku x call dia tyme tue, aku wish kat wall FB dia dulu....
aku la org pertama yg wish besday kat fb dia, tp aku xtau aku org yg keberapa wish call pd dier....huhuhuhu

Aku celebrate besday dia kat SECRET RECIPE.....
aku rasa kat situ best n romantik....hikhik
nk smbut besday jerk perlu ker suasana yg romantik????
argh....xpedulila jnji aku nk suasana yg ala2 romantik gi tu.....hikhik
tp mlm tu ramai la plak org g mkn kat situ....
ish kaco btol dorg nie,aku nk dinner romantik2 nie...hikhik

Kowg tau dier terkezut coz xsgka aku nk blanje mkn kat SECRET RECIPE....
mula2 dia kata nk pki bese2 jerk.....
aku xkasi,aku kata nk kena pki smart2 coz dia besday boyz....
g pun aku g tau nk g makan kat SECRET....
rupe2nye dia xterpk lgsg yg g dinner kat secret recipe, dia ingat tempat tu rahsia(secret)....
hehehehehe klaka je kn dier nie......
dh bg klu pon xtau lg kn2.....hikhikhik

Aku xpnh pon mkn kat situ, so itula kali pertama n dinner plak dgn org tercyg....
aku nk bg dia hadiah besday yg dpt jd kenangan utk dia n xkan lupakan...
kami order makanan western....
tp disbbkan aku msh xsihat,xleh mkn yg pedas n berlada, so kami tukar mknan kami...
dia mkn yg aku order n aku mkn yg dia order.....
sweet x??? sweet kn2???..hikhik
dia xnk aku sakit2.....sbb tue dia bg tukar mkanan ngn aku....huhuhu
sayu n terharunye aty aku....huhuhuh
ade 2 potong kek utk die....
mcm xkena plak kalo mkn kat secret recipe tanpa kek secret yg sedap kn2....hikhikhik
minuman plak mstila ice blended.... urm so tastety n nyummy....hehheehe



nie la makanan yg kami order

Sumer pesanan dh smpy,aku suruh dia baca doa....
aku berdoa agar dia sntiasa sihat,ceria,murah rezeki n panjang umur... xlupa gak moga hubungan kami nie berkekalan smpy akhir hayat kami n moga2 kami cepat diijabkabulkan....hikhik
Sempena besday dia,dia nk aku berjanji dgn diri aku n dia supaya jaga diri aku bik2.... sayangi diri aku,xmo degil2,kena dgr kata,jgn buat perkara yg dia xsuke......

Tiba2 jer, dia suh aku tutup mata....
aku terkezut,asl kena tutup mata plak nie....
ade pe????aku tutup mata maen2....
dia mara,siap cubit aku....
sakit tau....huhuh
aku pon ttp mata btol2 mcm yg dia suruh....
then..................then..................



surprise................ ade bunga d tgnku......

Terkezut aku dowh.....
teruja jap coz dpt bunga dr yg tercyg......
tersenyum2.....nk terloncat-loncat pon ader........
tp malu la plak kalo loncat2 kat citu....hikhik
mau jd kanak2 ribena kat situ jap......hikhik
alolo sweetnye......
awk2,sweetla awk nie......
cyg suke3....hikhik (gediks)

Dah 5 minit aku dok ske3,dok belek2 bunge,duk cium2 bunga tue....
barula aku terpk...nie celebrate besday sapew yg sebnrnye nie????
aku ker dier????
pelik btol....huhuhu
pttutnye aku yg wat surprise n kasi hadiah...
ni x,terbalik plak....hikhik
dr celebrate besday ley jd mcm candle light dinner plak...hahahaha
xpela....jnji dia hepy ngn pe yg aku wat utk besday dia.....
urm mkn pon lambat kami nie....
Secret recipe tue nk tutup dah brula kami nie nk balik....
ish2 cepat btol masa berlalu......huhuhuhu


suap kek besday pd org tersyg.......

P/S: Abg syg xde pe2 present nk bg pd abg....bkn xde tp xtau nk bg pe...?so syg bg abg hadiah kenangan mkn mlm besday abg utk dijadikan kenangan yg terindah n xdpt dilupakan smpy bler2...smga ble abg nmpk secret recipe ni dimana2 abg berada abg akan ingt syg dan kisah kite celebrate besday abg di sini yer....once again,smga pnjag umu,murah rezeki,ceria n sihat slalu disamping Family n org tercyg.....

kalo kowg suke entry nie silalah klik like ;)

Isnin, 20 Disember 2010

Akibat Org Degil

Kowg mesti pelik ngn tajuk aku kali nie kn???
tajuk entry kali nie simple ajer...huhuhu
aku nie umur je dh besar tp degilnye yg amat2 sgt.....huhuhu
disbbkan kedegilan aku yg amat sgtla aku jadi mcm nie tau...huhuhu

Dah 3 ari aku sakit...
terlantar kat atas katil jerk...
xde org nk kasian kat aku....
ye la, sapew nk kesian kat dak yg degil kn2????
org pun naik menyampah kowt ngn aku....huhuhu ;(

Kalo kowg nk tau aku nie, ade sakit gastrik....
tp sejak 2 menjak nie aku xde selera nk makan....
menjamah makan sikit pon x???
tp kdg2 mkn gak la...itu pon lewat mlm baru aku mkn...huhuhuhu

Nak dijadikan citer ari sabtu baru nie,
aku di serang sakit gastrik akibat xmkn mlm n pg....
ptg sabtu tue aku dh sakit2...
kaki dah mengeletar....
dah beselimut bagai...kesejukkan...huhuhuhu

Mak n ayah plak, xde kat umah...
adik aku plak sedap2 je tdo...
akak dia sakit pe pun dia xpeduli...
nagis la aku sorg2 thn sakit...
cepat aku call mak suh balik, tlg aku...
aku msg org kesygn aku pon xdpt tlg sbb dia kat penang....

Sampai jer mak aku kat umah teros bwk g hsptl....
hsptl lak xtrima aku sbb aku bkn emergency....
dowg cume trima org yg nk mati,nyawa2 ikan,yg skt serius....
nk je aku nyumpah2 hospital or maki2.....
aku sakit gastrik dgn bdn lemah, xleh jln, ayh aku yg dukung still x emergency ker???
aku pun ade gak rasa mcm nk mati...huhuhuhu

Alih2 ayah aku bwk aku poliklinik ajer....
dptla ubat dr poliklinik nie....
balik umah,mkn nsk ckit mam ubat n rehat....
mlm tu plak,mcm2 aku rasa nk makn tp....
asal mkn jer rasa nk muntah...
tp xmuntah2 pon...huhuhuhu

Dlm kul 12 aku mam roti ngn air teh,
time nie brula btol2 aku muntah....
yg mak aku mara sbb muntah memancut2 abis carpet mak aku...
bisingla dia marahkan aku....
bis tue dah nk muntah,nk wat cam ner kn...huhhuhuhu
mak, k.cik mintak maap,jnji xwat lg mcm nie....huhuhuhu

Aku rasa selesa skit pas muntah....
nyenyak gak la aku tdo....
dlm aty n otak aku x abis2 pk n menyesal akibat xmkn...
aku jnji dgn diri aku xkan wat mcm nie lg...
kalo xlalu mkn pon aku akan mkn ckit jer...huhuhu

Sok pg2, mak n ayah aku nk anta adk aku balik Taiping...
adik aku still blaja lg kat taiping...
ayah n mak aku anta aku kat umah opah aku...
mmg kebiasaannye kalo aku sakit opah aku yg jaga....
opah aku jer yg memahami nk jaga aku mcm ner...huhuhu

Kalo kowng nk tau bkn senang nk jaga aku time aku sakit...
time skt nie la aku dok nk mkn mcm2....huhuhu
cib bikla opaha kau ade lg n masih larat nk jaga cucu dia yg sakit n bnyk ragam...
nk tgn di picitla, urut belakang la,urut kaki yg lenguhla....
kecian kat opah aku....
opah2,yan jnji xwat mcm nie lg...
yan jnji akan mkn n jaga diri...huhuhuhu

Td abg aku xkojer...
dia cuty, aku suh dia bwk aku g klinik biasa aku pergi...
mkn ubat poliklinik tu x de kesan pe pun...
still ade angn kat bdn aku lg...huhuhu

so aku g jmpe dr kat klinik aku bese pergi...
aku pon mntk mc skali....
opah aku ckp kat doktor kasi vitamin utk selera mkn....
aku tang vitamin2 nie yg mls nie....
aku bkn suke sgt mam vitamin....huhuhu
bkn vitamin jer pe2 jenis ubt pun aku xsuke..
sbbnye aku takut mkn ubat...huhuhuh


Ubat yg kali nie mmg rasi ngn aku...
aku dah bik...
dh xde angin2 lg...wah cukup selesa...
dh blh senyum2....sembang2.....gelak....jln2.....
kalo x tue, terlantar je kat katil....
nk jln pon ssh....
nk mkn pun rasa xnk mkn...huhuhuhu

Alhamdulillah skrg aku dh makin sihat....
aku dh mula rasa selesa dgn diri aku....
yes!!!yes!!!! aku dh sembuh.....
Amin.....

P/S : Emak n bapak k.cik jnji xdgl lg....Opah n Awe yan dgr ckp opah n m.we...Org kesygnku... Syg jnji xkan degil lg....Emak, bpk, oph, awe, n org kesygnku m.maap bnyk2 jnji xwat lg n akan jaga kesihatan bik...

kalo kowg suke entry nie silalah klik like ;)

Jumaat, 17 Disember 2010

Kawan.......kawan.........


Sejak 2 menjak nie aku punye aty aku xtenang....
pikiran aku pun ntah kemana2 jer n ntah pape yg aku pikir....
kdg2 aku terpk pe la kesalahan yg aku dh wat pd kwn2 aku...
aku pelik+binggung=runsing...
eh btol ker formula di ats nie...hikhik

Adela membe aku nie,yg rpt ngn aku....
byk kali aku anta msg tp xpenah berbls.....
ok aku pk +ve myb dia xda kedit....
aku call but dia reject pggilan aku....
aku tepon bnyk kali,dia still reject call aku...

Start dari situ,aku dh mula nk pk -ve....
padahal aku dh jnji ngn org kesygn aku utk x pk -ve....
org kesygan aku nie xske benda2 -ve nie....
kang kalo aku stat pk -ve,then dia msg ke call ke aku mula rasa xde mud nk layan....
pastu statla bg nasihat n pujuk aku....

Aku xfhm naper kwn aku tue wat mcm tue???
dia ade mslh ker????
pe mslhnyer citer la kat aku????
kiterkan kawan....
pe gunanya kawan kalo x tlg kn????

Skrg aku xtau nk wat pe????
tp aku still anta msg kat die....
aku bkn sorg yg mudah lupa pd kwn2 aku...
aku sygkan sumer kwn2 aku....
kdg2 smpy family aku kata, aku lbh pntgkan kwn dr family n diri aku sendiri...
cian plak kat family aku...
aduih teruknyer aku nie....

Aku sggp korban pe jerk demi kwn2 aku...
aku sggp beralah tmpt keje utk kwn aku, demi jaga hbgn persahabatan kami
aku sggp bersedih,asalkan kwn aku gmbira...
biar aku ssh bkn kwn aku......

Aku xtaula kwn aku sedar or x ttg pe yg aku dh wat demi dia....
demi kebahagiaan dia....
kdg2 mulalah aku pk nk pentingkan diri aku jerk...
aku xmo peduli lg hal2 kwn aku....
tp ble pk balik,aku xsmpy aty....
tmbh2 ble mengenangkan yg dia adalah kawan......
mgkn skrg dia susah,myb nnt aku susah dorg tlg plak...
tp adkh dorg pk mcm aku pk????
hanya mereka je yg tau...huhuhu

Hati aku terlalu lembut...
mudah terasa....
mudah bersedih....
adkh disebabkan itu kwn2 ku meluat utk berkawan ngn aku....
aku terlalu teruk ker???

Ya Allah, aku bermohon padaMu, agar kau rahmatilah semua kawan2 aku di muka bumi ini... semoga mereka gembira....Aminn....

Khas utk kawan2 aku xkira dimana kawan2 aku berada:
Hari2 berlalu...
Tentunya di sisimu
teman2 yg lebih baik dr ku
namun
ketahuilah wahan teman
apa yg aku ada
hanyalah
satu hati
yg mendokan

dirimu gembira selalu Amin.....

P/S: kawan2, aku mohon ampun dan maap di atas kesalahan aku sama ada aku ketahui or x,sama ada sengaja or x???aku manusia biasa yg xpernah lari dr wat kesilapan...maafkan ku juga jika wat dirimu tersinggung wahai kwn2 aku.....

Jika kowg suka entry nie silalah klik like

Selasa, 14 Disember 2010

Serbuk Kopi & Susu Tepung

Salam u all.....
wah dah dekat seminggu aku xupdate blog....
aku duk bz baca blog org smpy lupe nk update blog sendiri...hikhikhik
pe dar aku nie???
sbnrnye aku enjoy baca blog2 org laen.....
nk tau x sbb pe???
sbbnye myb dorg nie dh senior n pakar dlm tulis2 blog nie n pndi mengarang....
n dorg nie bnyk idea....
aku rasa la kan sape yg pandai mengarang dlm blog, leh la mohon utk jd penulis...hikhikhik
duit masyuk tue tp perah otak la utk dptkan idea2 yg best n menarik minat pembaca...

Tentu kowg sume pelik ngn entry aku kali nie...
pe kena mengena serbuk kopi n susu tepung nie....
Kowang sume tau x bnyk sbnrnye kegunaan serbuk kopi nie....
bukan setakat minum n dpt hilangkan mengantuk tau....
utk kecantikkan pon blh tau....
mesti kowg pelik kn... btol x???




Mcm nie la, ade kawan aku nie bgtau aku yg serbuk kopi nie blh melembutkan kulit...
aku terkezut mendengarnye...
aku ckpla aku xpercaya,xkanla serbuk kopi leh lembutkan kulit2 kiter nie...
setahu aku kopi utk diminum hilangkan ngntuk tp blom penah aku dgr serbuk kopi leh menjadikan kulit licin....
nie 1st time dengar...

Utk kepastian sama btol or xbtol, pe kata kowg2 sume try???
xslh pon mencuba, tol x???
ok, cara2nye bergini....
1st kowg ambik serbuk2 kopi n sapukan pada tangan kowg....
kowg urut2 n sapukn pd kedua2 belah tgn kowg
biarkan dlm 5 minit kemudian kowg cuci la tgn2 kowg tue...
dan kowg akan dpt keputusannye.....
dan keputusannya mmg tgn kowg akn licin...
kalo xpercaya silalah try....hikhikhik
bkn setakat kat tgn jer,kaki,bdn, n blh jadi serbuk kopi nie juga blh jd scrub kot....hikhik



Susu tepung bkn saje utk diminum tp blh juga digunakan utk kecantikkan...
bukan sahaja utk baby tp utk org dewasa juga...hikhikhik
bagaimana susu tepung blh digunakan utk kecantikkan???
mcm nie, kowg bancuh ckit susu tepung....
kemudian kowg sapukan pada muka kowg....
ble dh lama sikit kulit muka kowg akan tegang n melekit...
biarkan selama 5 minit, kemudia kowg bilas dgn air...
kowg pasti akan dpt kulit yg licin.....
bukan licin jer tp manis pun ade, sbb kowg dah sapu susu kat muka, susu kan manis....hikhikhik
kalo nk tau keputusannye btol or x???
silalah mencube....

P/S :ilmu patut dikongsikan bersama2... ;)

kalo kowg suke entry nie sila klik like ;)

Isnin, 6 Disember 2010

Alhamdulillah dah kuar wad

Sempena Maal Hijrah nie, aku rasa seronok...
ye la m.cik aku yg sakit n terlantar di Hospital Ipoh d benarkan balik....
aku tumpang gembira utk dirinye......
selama 4 hari dia masuk wad....
ramai gak hali keluarga yg dtg melawatnye di hospital.....

M.cik aku dah lama sgt sakit...
dia sakit cancer....
dah wat operation kemo n mcm2 lg, tp x sembuh lg....
myb cancer tue dh merebak ke seluruh badannya....
aku amat kesian melihatnye menderita sebegitu ghupe....
myb nie ujian yg Allah bg pd dirinya.....

Pada hari jumaat doktor dh tebuk lubang d belakang badannye....
kesian aku tgk, aku x snap la gmbr tue....
tp aku dpt rasakan kesakitan yg dialaminye....
doktor menebuk lubang tue utk sedut air yg terkumpul di paru2nyer keluar...
paru2 m.cik aku di penuhi dgn air, sbb tue m.cik aku sukar utk bercakap n rasa penat utk bersembang2....
doktor memberi alat bantuan penafasan pada dirinye....

Bile aku melihatnye aku terasa kesakitan yg di tanggung olehnye...
tp m.cik aku sorg yg tabah n kuat semangat sampay bertahan hgga ke ari nie....
dia cekal, walopun dia sakit, dia still mampu melayan kiter,percakapan kiter....
myb dia xnak kiter isau n sedih tgk keadaannya yg semakin memburuk....
tp aku bersyukur krna dia dibenarkan pulang kerumah....

Aku di rumah lebih selesa berbanding di hospital kn???
sempena Maal Hijrah aku mendoakan kesejahteraan dirinya....
semoga dia tabah n cekal atinye utk menempuh dugaan seberat ini....
m.cik aku memerlukan sokongan dr org yg berada di sekelilingnye...
Semoga m.cik cepat sembuh nyer.....

P/S : sempana Maal Hijrah nie, marilah sume baca ayat awal tahun n juga akhir tahun...
semoga pe yg dihajati n di impikan jadi kenyataan...amin......

Ahad, 5 Disember 2010

Pusing2 smpy Poning

Penat gler rasanya ari nie....
xterlarat teman dh ghasenye....fuhhhhh.... lotih2
ntah pe yg lotih ntah..lotih pasal smlm kowt....huhuhu
pusing2 smpy poning2 teman...
pe ke hal nye?? aku nie erk....hikhihik

Wah2 dah terkeluar loghat perak teman....hikhikhik
besela anak jati perak...hikhik
kowg2 mesti tertanya2 nape entry aku kali nie tajok mcm pelik jer.....
slalu tajok pelik2 nie la org suke baca???
tp btol ker?? nthla no komen... (mcm artis la plak)

Ri nie ade 2 kenduri kawen yg perlu dihadiri...
satu kenduri di seri iskandar n satu lg di behrang tanjong malim....
di sbbkan aku nk jmpe sgt2 dgn kwn2 poli n normi yg dah lama sgt aku xjmpe....
so kami decide utk g kenduri seri iskandar dulu then baru g behrang....
sblm g kenduri kat seri iskandar, aku singgah jap tgk m.cik aku yg sakit kat hospital...
lg pon tunang aku blom melawat m.cik aku lg sbb dier bz kursus kat kl....huhuhu


otw ke rumah Raudhah

Nak di jdkan citer, dlm perjalanan brula aku teringt yg aku penah g umah raudhah sekali ajer...
aku suh kwn2 aku dr kl tggu aku kat maner2 la....
pd mulanye dowg tggu tp akhirnya dorg call aku n kata nk g dulu....
memandangkan aku sian kat dowg sbb kena tggu lama, so aku kata kowg g la dulu...
ade rezeki dptla kiter jmpe kat sana...huhuhuh

Akhirnya sampai juga aku di rumah Raudhah...
nk kata sesat x la sesat cume terlajaq jalan jerk....hikhik
maklumlah sekali jer aku g umah raudhah time study dulu...
sejak keje nie blom penah g lagi....
nk drive ke rumah adah aje je yg mghalang...huhuhuhuhu

Masuk2 je Felcra Nasaruddin, nmpk tenang jerk...
tunang aku plak sukakan suasana kg...
xabih2 ckp cantik, cantik n cantik...
cib bik r dia kata umah yg cantik, kalo dia kata awek2 yg cantik.....
tau r nasib dier...hahahaha
sapew xsyg tunang wooooo....hikhikhik

Aku ingatkan k.Seha yg duduk sambut tamu....
ghupe2nye kawan aku sendiri raudhah.....
dh len dah dier...cntik berjubah n bertudung labuh....
kan best kalo aku pon mcm tue...
tp layakkah aku memakai mcm tue???
blom masanye lg kowt....

Tema umah adah warna hijau...
hijau yg cntik n seperti besela, aku kan obses pd warna hijau....
aslkan hijau daun pucuk pisang, bgku amatlah cntk n menarik perhatian aku....hikhikhik
dptla aku jmpe ngn kwn2 aku dr kl tue....
ceria jer mereka.....time tu masing2 tgh mkn....
lepas makan jer adah ajak masuk lihat dlm umah...
besela pompuan msti nk masuk dlm umah, nk tgk katil pengantin,pelamin n sbgnye la...hikhik

Lepas g umah adah destinasi seterusnya adalah Behrang/tanjong malim....
Nk g tgk staff tunang aku yg kawen....
jauh gler perjalanan kami....
dr seri iskandar nk ke tapah.....
sampai sesat larat aku ngn tunang aku....fffuuhhhhh......
penat rasanya.....tp tunang aku lg penat sbb dia yg drive...hahahahha
cian kat dia...jahatnye aku nie....
aku nk drive dia xbg....huh.... xcaye aku leh drive kete le tue...hikhikhik

Walopun mcm tu, aku sonok sbb dpt tgk sawah....
wah2....mcm xpenah tgk sawah la plak kn2???
tp best gler ikot jln suasana kg....
rasa cantik sgt alam ciptaan Tuhan nie.....
SubhanAllah....
just bezanya lambt la nk sampai.....hikhikhik
sbbnye x ikot higway.....huhuhu


SubhanAllah.... cantik kan???

Sampai je kat Behrang n lalu plak depan poli.....
fuhhhh, teringat zaman blaja....
zaman g kuliah.....
tggu bas nk ke tanjong malim, nk balik ke ipoh......
Kenangan owh kenangan.....hikhikhik

Skrg nie plak dok poning cari umah staff nie.....
duk belok sini, dok belok sana....x jmpe2....
dh la tu, signboardnye kecik...
smpy tunang aku kata pki font bape la dowg nie.....huhuhu
tp di sbbkan nawaitu nk g gak, kami teruskan mencari umah....
tunangku tepon En Ali n tanya direction nk ke umah Ajim (pengantin laki)
Jauh gler umahnye..
amsuk smpy ke hutan2....
kiri kanan hutan....
kalo mcm nie mau xkuar mlm aku....eeeeeee....takowt.....huhuhu

Akhirnye setelah penat posing2 smpy poning2, kami sampai juga destinasi yg di tuju....
dekat pukol 6 ptg la....
kowg penah tgk org g kenduri kawen kul 6 ptg...
penah x??? msti xpenah kan....
nie la yg pertama, org x wat, tp kami wat...hahahahahahha
klaka kn....gelak r....hikhikhik

Kamibertolak balik ipoh sblm maghrib....
kami just singgah jap jerk....
utk melihat pengantin n wish selamat pengantin baru....
kakak tu plak baru jerk dapat keje.....
setlh 3 tahun menunggu...
bak kata suami dia rezeki nk kawen n jd isteri org....
suyukur alhamdulillah kehadrat Tuhan....

Aku sampai kat umah kul 9 mcm tuela...
kami benti solat maghrib kat Sungkai....
erm disebabkan kepenatan sgt, aku x dpt nk wat entry nie semalam....hikhikhik
penat sgt jln2, pusing2 sampay poning...hikhikhik

kalo kowg suke entry nie klik like ;)

Sabtu, 4 Disember 2010

Petua Cantik Cara2 Dulu

Program aku ari nie nk ke salon spa m.cik aku.....
aku call m.su but, dia kata nk g kenduri kat kuala kangsar...
so nmpknye program nk relaks & mencantikkan diri x jadi lor....cancel....huhuhuhu
so sad...huhuhuhu
time ade gaji nie la nk pegi....
t sok, lusa, tulat, tongeng, next week ke msti gaji dh makin kurang....
nak g salon pon msti kena pikiq tigapolohtiga kali....hikhikhik
duit makin lama bkn makin menimbun tp makin terhakis....huhuhuhu

Petang td, aku g hospital besar ipoh...
aku melawat m.cik aku yg sakit...
kakak ayh aku sakit....
2 hari dah masuk wad....
ptg td aku g melawat, smlm aku keje so xdpt la nk g melawat...
g pun balik keje semlm aku g interview keje...
so bnyk hal yg menyebabkan aku xdpt nk melawat semalam...huhuhu
tp ari nie aku dtg tgk n tanya kabar m.cik aku...
sian aku tgk m.cik aku sakit...

Pada sblh mlm lak aku bosan...
sblm mkn mlm, aku saje2 la tgk majalah pengantin yg lama2 nie.....
al maklumlah, aku dh pon jd tunangan org...
so aku kenalah tgk2 design baju2 pegantin,akad nikah,brg hantaran n laen2 lg...
dlm aku selak2 majalah pengantin nie,aku jmpe entry yg sgt menarik minat aku utk dikongsikan dgn u all sume k...
entry yg dpt menarik minat aku tue adlh Petua Cantik Cara Dulu...

Kesemua yg tertulis dlm majalah nie ade 5....

1) Untuk menegangkan kulit muka, hanya menggunakan putih telur n limau nipis kemudian sapu di muka...
P/S :xblh ckp n gelak ok, t xtegang kulit muka tu ok...
silap2 t jadi berkedut...jgn slhkan org len plak...hikhik
petua ni aku dah try n keputusannye memuaskan....
kowg2 leh la try ;)

2) Mencapai berat badan yg ideal, ambil air daripada campuran dua bijik lobak merah n sebiji timun. Letakkan juga bersama perahan limau nipis. Kemudian minum 2x sehari...
P/S: yg nie aku xpenah try sbbnye berat bdn aku xnik2....
maintain dr form 1 smpi skrg....
nk tau berapa brt bdn aku???
no...no.... biarla rahsia...hikhikhik
kowg2 try la then keputusan nye g tau aku erk...hehehehe

3) Bagi menegangkan payudara, amalkan meminum air didihan nasi sebelum kowg tdo.....
P/S :yg nie pon aku xpenah try lg....
pe kata kowg try n resultnye story kat aku...hikhikhik

4) Utk menghaluskan kulit, amalkan minum air perahan epal, tomato dan oren setiap hari....
P/S :erm pe erk rasanye....
aku xpenh try nie...
aku tau tomato mmg elok utk kulit...
aku mkn tomato minum tomato xpenah la plak...
eeeee.....agak2 pe la rasanye erk....huhuhu

5) Serbuk pulut beras or pulut beras hitam amat sesuai digunakan utk menanggalkan sel kulit mati dan mengurangkan parut, selain itu juga dapat memutihkan kulit muka dan juga badan.
P/S :Yg nie aku penah tgk kawan aku pakai...
masa tu kat poli la...
aku xtanya la plak ok or x ???
aku ingt t kalo aku jmpe dia, aku nk tnye keputusannye...hikhikhik

Kalo nk tau lebih bnyk tips2 kecantikkan n penjagaan diri leh la lawati blog kawan aku di
http://syue1802.blogspot.com/
blog dia lg bnyk tips2 ok...
selamat mencuba...hehehe

kalo kowg suke entry nie sila klik like... ;)

Khamis, 2 Disember 2010

Jom pergi SPA, Relaks & Mencantikkan diri

Masa berlalu dgn pantas skali....
sungguh aku x sngka, skrg dah bulan Desember....
akhir bulan dlm setiap tahun....
xlama lg slamat tggl la tahun 2010 n masuk plak tahun 2011...

Cepatnye masa berlalu...huhuhu
nmpknye usia pon akan makin meningkat mude...hehehe
eh2...., suke suki aku je nk kata usia meningkat mude padahal meningkat tua...hahahaha
malu nk ngaku tua la konon....hehehe

Erm aku baru lg dpt gaji di tempat keje baru aku....
sedih gak aku sbb gaji aku nie sikit...huhuhuhu
tgk je slip gaji yg di terima aku rasa sedih n pilu....
xsama ngn gaji waktu jd guru n clerk account...huhuhu

Tapi aku bersyukur sbb sekurg-kurgnye aku kerja...
then dpt gak la aku byr duit kete kesygn aku...
g pun keje kat tempat baru aku nie cume 5 hari n ofis hour....
xla mcm keje kat The Store....
yg penting kat sini aku boleh solat n menunaikan kewajipan aku sbg makhluk Allah di muka bumi yg sementara nie....

Memandangkan gaji aku dh masuk...
duit pembayaran kete dh di asingkan....
ade la lebih skit2 utk wat belanja bln nie....hehehe
tp kenala pndi2 berjimat cermat sementara nk dpt gaji bln desember nie...huhuhu

Aku rasa sabtu t nk g SPA la...
nk relaks2 skit....hahahaha (mentang2 gaji masuk dh)...
ade sapew2 nk join??? jom la kiter ke SPA....aku blanje tp........
duit korg la...hahahaha aku tolong bayar jerk...hikhik
gaji pon cipot ade haty nk blanje org g SPA....
berangan aje la cik rehan oit.........

Lama gler aku x wat treatment muka aku nie....
teruk dh muka aku....
aku pelikla dgn muka aku nie.....
kat hidung nie penuh ngn bintik2 hitam....huhu
x comey r hidung aku cam nie??? ;(
kowg ade ape2 tips x utk hilangkan bintik2 hitam kat hidung????
kalo ade share la ngn aku....huhuhu (muke mintak simpati)huhuhu

So program sabtu nie aku nk g SPA nk wat treatment muka...
kalo rajin aku ingt nk wat treatment rambot aku skali r.....
wah2 gaya mcm bnyk duit aje kan.....
tu nk wat nie nk wat......
mcm loaded gler jerk aku nie.....hikhik
padahal habok pon xder....huhuhu

Inilah yg dinamakan pompuan....
duit abis pon xpe jnji lawa, cntk, anggun n menawan....
ceh3.....konon cntik r...
budget mcm lawa jerk aku nie kan...hikhikhik
skali skala kena la gak puji diri sendiri kn2...
nk tggu kowg2 sume puji nthla bler....hahahaha
nk tunggu kucing bertanduk pon blum tentu lg kn2????

Lagipon pencuci muka aku dah abisla....
aku pakai sabun carraot RZAC cosmectic....
aku pki m.cik aku sendiri punye brand....
dia ade kilang kosmektik kat penang....
aku pun dah lupe mcm ne m.cik aku nie mula2 ceburi bidang nie...hikhik

Sabun nie sesuai utk kulit aku....
boleh memutihkan muka....
tu yg paling penting pon....
ye la sume pompuan nk kulit muka putih,licin,berseri tanpa jerawat....
pompuan gelabah gler kalo muka dowg di tumbuhi jerawat...
cth terdekat ade dh, xpyh pndg jauh2... aku kan ade....hehehehe

Aku paling takot kalo muka aku di tumbuhi jerawat....
sebatu pon org dh nmpk jerawat aku....
pastu aku paling isau kalo jerawat tu tgglkan kesan pada muka aku nie...
aku teringin nk jd mcm artis2 nie....lawa jerk....huhuhu

P/S : so pe kata mari kiter ramai2 g SPA hujung minggu nie,relaks2 & mencantikan diri kiter .. ;)

kalo kowg suke entry nie...kowg klik like k.... ;)

Rabu, 1 Disember 2010

Budak Baru blaja.....

Fuhh....berpeluh2 aku ri nie ngn semlm....
aku nie merupakan bdk yg baru blaja...
blaja pe????
blaja cara nk berbloging la....hehehehe

Aku ni suke sgt baca blog2 org tau....
best sgt tau dpt baca blog2 org nie...
tmbh2 kalo entry tu menarik minat aku.....
kalo kowg nk tau hobi aku ni membaca....

Tp aku nie memilih gak buku yg nk dibaca tue....
mcm buku2 sekolah nie idak la plak aku minat nk baca...huhuhu
pasal tu keputusan aku cemerlang....hahaha
cemerlang la sgt...aku bersyukur kehadrat Ilahi....
xkisah la baca ape pown, jnji baca n yg pntg bkn buku sekolah...hahahaha

So aku ni xblhla nk dikira sbg ulat bulu eh silap ulat buku...
ulat bulu gatai mengenyam yg pasti tu bkn aku...hahaha
aku bknla ulat buku sbb aku xsuke baca buku sekolah,
aku ulat majalah n ulat blog....ade x ulat tue????
xde kan???xpenah dgrkan????
tp xpe tu, anggapla ulat2 tu wujud n khas utk aku jerk...hikhikhik

Aku rasa seronok la ari nie walopun aku penat n berpeluh....
wah2, baca blog pown berpeluh2 ker???
gosip pe smpy baca berpeluh2....hikhikhik
bukan gosip tp berpeluh2, tp aku dr semalam nk pasang Facebook Like Button kat entry2 aku...
xlepas2, xdpt2....huhuhu

Semalam aku try wat tp jadi r.....
so terus ttp laptop ngn muke yg xblh bla...
muke tension n frust sbb xdpt wat n xtau wat...huhhuhu
sedih aku tau.... ;( xkecian ke kat aku...huhuhuhu
terus aku tdo n maleh pk...
ye r tue maleh pk padahal smpy bgn pg pon duk pk apasal x jadi2....
smpy ati berbisik2 kata t nk tnye syue kat tmpt keje...

Tp ble kat tempat keje jmpe syue tp xteringat la plak nk tnye....
tu pasainye asyik lupe sesaje....huhuhu
udah kuar la plak bahasa perak...
well aku anak jati perak....hikhik

Malam nie aku try wat lagi....
akn aku usahakan smpy aku berjaya....
akhirnya, aku berjaya....
yes2...hooray...hoooray.....
sonoknye aku...
syukur alhamdulillah, berkat usaha aku n x putus asa...aku berjaya....
al maklumlah aku budak baru blaja cara2 nk berbloging nie....huhuhu
jutaan terima kasih kpd tuan punya blog yg berkongsi info ttg cara bina blog...
aku xtau la namanye sape tuan punye blog nie "MARIBINA BLOG"


P/S : Allah xsuke org yg putus asa kn.. So jgnla kite putus asa malah tingkat usaha utk mencapai kejayaan...ingat "DUIT" k..

kalo rasa entry nie best klik like ;)

Selasa, 30 November 2010

Rindunye kat Hawa,Sarah, Hajar & Umairah

Wah mlm2 mcm nie feeling la plak aku kan....
dok melayan perasaan la plak...
tambah2 plak musim hujan nie...
kat taman aku nie hujan renyai2.....hikhikhik

Malam ni tbe2 plak aku rasa rindu kat adik2 tunang aku nie....
apasal erk???hehehehe
aku pown xde jwpnnye....
yg pasti aku rindukan dowg...
rindu tgk telatah dorg adik beradik dia....
rindu kat adik2 gurl dia yg comey2 n bik nie...hikhik
al maklumlah, aku xde adik pompuan so myb sbb tue aku sygkan dorg n rindukan dorg...

Kadg2 kalo aku rindu aku call dorg, kdg2 x call just tgk gmbr dorg jerk...
aku bknnyer berani sgt nk tepon umah dia....
nk tepon pown tkot, siap baca bismillah lg nk tepon tau...huhuhu
punya lah penakowt aku nie....tp bkn penakowt pon, just xbrani jerk...
pe erk beza x brani n penakowt??
ade beza ke???

Erm bkn pe, aku xreti nk berckp dgn org yg lebih tue dr aku??
sbbnye org kata percakapan nk kena jga ngn org tua nie....
kang d watnye mak or ayah dia angkat... x naya aku nk berckp
fuhhhh...mau terketar2 aku bercakap...hikhikhik

Pernah r gak sekali aku tepon, Ayah dia angkat...
aku ckp mcm kete api....
lajunye n non stop sbb takowt....
ble dh letak fon barulah rasa lega kowg tau???
pastu duk sengih sowg2 mcm owg xbtol.....
tu la kowg xtau sbb kowg bkn aku, so kowg xtau pe aku rasa time ckp masa tue???huhuhu
Tuhan je yg tau perasaan aku time tu....

Hawa bru form 3,
tahun nie dia PMR la...
aku doakan dia smga dia berjaya....
Hajar n Sarah plak form 1,
dorg nie kembar...
kembar seiras, aku xdpt la nk bezakan dorg...
mane satu hajar n mane satu sarah...huhuhu
sbb dorg nie lebih kurg sama je....huhuhu
yg kecik skali nie baru drjah 3....
daknye comey2...
suke aku tgk, kdg2 geram pun ade, mcm nk cubit2 je pipi tue...hehehehe
aku tgk umairah nie manje ngn mak...hehehe
kiter geng la umai sbb akak pon manje gak...hehehehe


hajar, sarah & umairah (hawa xdtg exam)

Aku xla rapat ngn dorg sgt...
tp boleh la, sbb aku jrg jmpe dorg....huhhuhuhu
nk sembg pon aku xtau nk smbg pe???
aku xde adik pompuan so aku xtau la pe benda yg nk cite kat dorg...huhuhuhu
tp yg aku pasti aku senang ngn dorg n aku sygkan dorg...
dorg baik, comel, n kdg2 ble aku nak balik ipoh dorg salam tgn aku, aku rasa mcm nk kiss2 je dorg tu....
sbb aku rasa syg kat dorg....
tp aku xbrani r nk kiss....
tkot dorg pk pe lak...huhuhuhu

kowg2 ade adik pompuan x???
mesti best kalo ade adik pompuan kn2????
mcm aku xde adik pompuan so aku xtau la rasa best or x ade adk pompuan nie???
tp ade gak la aku dgr org kata xbest ade adk pompuan nie...huhuhuhu
terpulang pada diri masing2 la kan... tol x???
kalo ade adik pompuan leh tnye pendapat ttg fesyen,makeup, smbg psl pak we ke, rahsia ke n mcm2 lagi la..huhuhhu
erm msti best kn???

P/S : Ya Allah, smga perhubungan yg terjalin nie kekal smpy bile2...Amin....
Hawa, sarah, hajar n umairah k.rehan amat merindui kowg sumer....
k.rehan hrp satu ari nnt kiter sume dapt kuar sama2 n luangkan masa bersama k...
miz u all

Sabtu, 27 November 2010

Kekanda Adinda

Oleh sbb aku xde idea,nk menaip...
sbb tue la aku xupdate blog nie...huhuhu
dah baper ari erk aku xupdate..hikhik
g pun aku penat r bekerja...
tdo pown awal gler...huhuhu
mcm aku sorg je la yg bekerja...huhuhu

So kali nie aku nk kongsi lagu baru kesukaan aku...hehehehe
first aku dgr lagu nie time umah terbuka WHI (wanita hari ini) kat tv3...
ble dgr lagu nie mcm syok plak...
mcm sweet g tue...
tmbh2 sore atilia yg mcm soft2 g tue...hikhihik

Time tue aku teros tepon org kesygn aku....
aku citer r kat dia aku suke dgr lagu nie...
dia tnye pe tajuknyer...???
aku kata xtau...huhuhu
dia suh aku plak nyanyi...
fuhhhh...gler pe, aku bru dgr skali cm ner aku nk nyanyi...???
lirik lagu pown xde, tone dia pun aku xtau, pnjg pendek nyer...
wat menyumbangkan lg or merosakkan lg lagu nie jerk t.....
kang aku nyanyi kang, berdekah2 plak dia gelak kat aku...huhuhu
xmo r aku....

Aku suh gak dia cari lagu nie...
aku nk dia dgr n tolong burn kan lagu nie utk aku...
al-maklumlah time nie aku xde broadband ag....
lama gler aku xpki broadband....
almaklumlah kn2....fhm2 sndiri udah ler...huhuhu

Akhirnya aku dpt tau gak tajuk lagu nie...
ghupe2nye KEKANDA ADINDA...hehehhe
k.ipar aku kata lak lagu nie lagu tema drama series 8bulan...huhuhu
aku xtau pown n xtgk pown citer tue...
ish2 terok2, ank sapo la nie....hikhikhik

Dia pon dah dgr n tlg burnkan lgu nie khas utk aku...
tpkan aku pelik r......
sbb cd lgu tue dia xbg2 pon kat aku....huhuhu ;(
setkt dgr dlm kete dia je la...huhuhuhu
myb la kan dier terlupe....huhuhuhu
agk2nye la kan kalo dia bca blog nie msti dia terasa coz ngata die...
sory erk awk......huhuhuhu
jgn mare2 t kena lelong...huhuhuhu

Lagu nie mcm best jerk...
mcm kena je aku ngn dia...
xbnyk la sikit2 adela...
bkn pe nk bg peringatan kat dia sikit2 n aku sama.....hikhikhik
sbbnye aku kalo blh xrela dikongsi...
aku rasa mane2 gurl n wanita pon xnk dikongsi kn2???
so lagu nie tuju khas utk dia....
tmbh2 part yg nie
"Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi
Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya"

lirik lagu kekanda adinda

Oh Kekanda
Jangan iri hati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda
Kanda mana dengki, malah Kanda support bini

Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata

Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya

Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Oh bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?

Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya

P/S : Ya Allah, smga Engkau restui perhubungan kami ni sampai ke akhir hayat kami...amin.....

Selasa, 23 November 2010

Iri hati +ve & Iri Hati -ve

Aku pelik r napew manusia nie suke sgt IRI HATI dgn org laen....
pelik2...tp itulah kenyataan yg berlaku....
tbe2 jer aku rasa mcm nk wat entry ttg org yg IRI HATI...
xleh ke tgk org lbh sikit or senang ckit...
apasal ko nk jeles2 n iri aty erk...huhuhu

Iri hati nie terbahagi pd 2...
iri hati yg baik n x baik....
td aku saje la jmpe kwn2 lama aku kat tempat aku kerja dulu....
sajew2 melwt dowg....hehehe wat kaco ckit....hikhik
cib baik xkena bamboo ngn pak guard jerk....hehehhe

Kes nie dh bese aku dr sblm aku benti kerja lg smpy skrg.... Xabih2
aku ingtkan xdehal mcm nie lg...ghupe2nye aku silap....huhuhu
adelah stu akak nie, nama xpyh la aku sbtkn nama dier...biarlah rahsia...
aku ingin berkgsi citer jerk kat entry nie bkn nk mengumpat or mengata...
tp pe2 aku mohon maaf la....

Dr dulu akak nie, xblh tgk org lebih dr dia...
kalo org nk wat, dia pon nk wat ot....
kalo kire ot lbh dr dia, cbuk2 je tnye ble kiter wat ot??.... nape ot kiter lbh dr dia???
ntah paper jer akak nie...huhuhuh
kalo dia cuti, soknye dtg keje mst tnye smlm shift pe??....
sibuk gler... suka aty aku la nk wat shift per pown???
apasal aku mrh2 nie......
sabar2......aku bkn marah tp geram ngn sikap org yg mcm nie....
x blah btol...huhuhuhu
tkt sgt gaji org lebih dr dia...ish....ish....

Kak oh kak, duit x leh bawak masuk kubur kak...
akak nk kejar pe????
skrg dgr2 citer xde sapew blh wat ot lg...
jd cashier pown dah xblh dah...
sbb gaji dh berlebih2 sgt...
HQ dh dpt tau....
n HQ marah... hah padan muka akak...
ambik akak, kan dh xblh wat ot...
xpayah nk nagis2 bagai....huhuhuhu
xde org nk kesian pown...huhuhu
sendiri slh...

Wahai akak, akak tau x yg ble akak wat mcm nie, akak dh berdosa...
dlm akak sedar or akak xsedar...
akak dh sekat mata pencarian tmbhn org laen...
or sng citer sekat rezeki tmbhn org....
org TAMAK selalu rugi....
mcm skrg dh rugi sbb xleh buka cashier lg...huhu
SESAL DULU PENDAPATAN SESAL KEMUDIAN X BERGUNA....

Now merasala kowg gaji basic jerk...
tu la wat ot x beringt...
kejar sgt duit tu yg dpt bdn penat...ish2
napewla ade manusia yg sebegini ghupe....

aku xsuke la org yg beperangai mcm nie...
ish pe la aku nie kn, xbik ckp org ntah2 aku pown 2x5 gak kowt...
bak kata org sblm nk tegur org laen tgkla diri kiter dulu kn2???
nie pown wat peringatan aku spy xjd org yg iri hati -ve.......
mintak dijauhkanla dr sifat nie..... XNAK!!!!!

Org yg iri hati +ve ok la kan....
iri hati demi kebaikkan...
cthnye wat seseorg tue sbg icon or model utk berjaya sama mcm dier...huhuh
xpun cantek mcm dier...hahahahaha kn2.....

Mcm aku, aku pon ade rasa iri hati gak...
iri hati aku tgk kwn2 aku dpt keje yg bgs2 n tetap...
aku je yg xdpt2 pown keje....sob...sob.... cedih aku ;(
tp xpe...aku akan usaha lebih utk cari keje....
aku doakan, aku akn dpt keje yg tetap n terjamin....
yg pntg DUIT
D = Doa
U = Usaha
I = Ikhtiar
T = Tawakal
sbb aku tau kat luar sana ramai ag yg tanam aggur tp aggurnye xberbuah2... hikhikhik
inila yg dinamakan iri hati +ve...

P/S: Ya Allah, semoga Engkau jauhkanlah diri hambamu nie dr sifat Mazmumah n dekatkanla hambamu ni dgn sifat Mahmudah...Semoga Engkau cantikkan budi pekerti hambamu nie sebagaimana Engkau cantikkan diri hambamu nie... Amin...

Ahad, 21 November 2010

Kasut Oh Kasut...huhuhu


Sedihnye aku ri nie...huhuhu
mesti kowg sumer tertanye-tanyekn awat aku sedih plak???
pe lak kena mengena SEDIH ngn tajuk aku Kasut Oh Kasut....
tu la yg aku nk citer dlm entry aku kali nie....huhuhuhu

Kalo di ikutkan program aku nk kuar ngn k.nadia ri nie....
aku sedih xde kena mengena ng k. nadia ok???
kuar ttp kuar ok!!...hikhik
cume kuar lewat r sbb k.nadia nk kena tlg mak dia

Aku bkn sdh sbb kuar lambt ok???
ade aku kisah....aku xkisah pown ok????
K.nadia tolong mak dia msk kat umah....
ank yg baik nie, rajin tlg mak di dapor.....
ade sapew nk cari calon menantu or bkl k.ipar leh la ambik k. nadia...hikhik
aku xblh sbb dh ade calon n dh jd tunangan owg pown....

Eh2...tp rasa2 k.nadia pown xleh kowt.....
But no komen kena tnye tuan ponye bdn r hikhik
kiteorg kuar pas solat zohor td ptg....
G shppg2 cari makan.... ~lalalalaala~
erm xsedp r plak bunyinye mcm jln2 cri makan...hahahahaha

Td sampai je kat ipoh parade dlm nk cari parking full gler....huhuhu
tp dpt r gak parking kete...hikhik fuhh cib baik la...
dgn x sgja dpt tgk satu insedent yg amat menyedihkan...
insedent not xcident ok!!
seorg ibu, bangsa cina sggp turun kereta utk memukul anknye dgn rotan...
sedih tgk dak tue nagis teresak2...
ish geram pown ade tau, kalo ye pown nk mengajar ank or nk pukul ank jgn la di khalayak ramai...
sgghpown itu tmpt parking kete....kn lebih elok di umah jerk...
bkn mksd aku disini menyokong tndkan pompuan tue memukul ank tp agk2 la kalo nk mengajar ank..huhuhu
aku tmpg sedih nie...sob...sob...;(

Sedih2 gak ttg insident tue,tp pe pown yg jd shppg ttp shppg ok???
alamak awatnye entry aku kali nie bnyk OK...huhuhu
argh.......layannnnnnje la erk...hikhik

Ok2!! firstly kiter g teman k.nadia mencari baju2.....
bnyk gak pilihan baju2 nie...
naik rambang bijik mata kiterorg....
cib baik x terkeluar jer bijik mata nie...huahuahua

Cari punya cari punya cari......
akhirnye jmpe dgn yg berkenan di aty n sesuai....
wah2...best2 n cntk bju yg k.nadia pilih....
sesuai....sesuai....hikhikhik

Misi k.nadia dah selesai, now misi aku plak bermula...hikhikhik
aku sebenarnye mencari kasut....sambil mencari kasut baru servey2 gak la kasut utk dijadikan hantaran...huhuhuhu
dari satu kedai ke satu kedai kasut aku masuk....
wah...sggh teruja aku melihat begitu bnyk kasut....huhuhuhu

Aku nie pantang sikit nmpk kasut....
gler kasut aku nie....
dpt jer gaji mst nk cari kasut, xkasut baju,xbaju tudung, xtudung makeup...
itu la keje aku tiap2 bln bler dpt gaji.....huhuhu
smpaikan mak ayah aku n termasuk org kesygn aku tu bising kat aku...
dok kata aku boros n xpndy nk simpan duit....huhuhu sedih aku tau....
tp aku buat deq jerk...jhtnye aku nie....

Dalam tercari2 n mencari2 telah ku temui kasut utk dijadikan hantaran....
fuhh cantik gler n mmg sesuai utk dijadikan sbg hantaran....
tp.......tp.......sob......sob.....aku sedih kerana.........krn..............
kasut tu la yg paling kecil....... n kasut tu la yg terakhir.......n kasut tu la aku xmuat......
waaaaaa......waaaaaaaaaa.........
menangis aku dlm aty nie....
owh kecewa sgguh aku...
tp cib bik la k.nadia ade n pujuk aku..huhuhu
xjd nk nagis....
thank akak...cyg kat akak...muuuahhhh
sebenarnye entry nie nk g tau ttg kekecewaan kasut xde saiz....
tp berderet2 la plak aku citer.... apo lo aku nie kn2???
erm layan aje la erk..............hikhik
erm xdpt kasut hantaran pon xpe la...
ade masa ag nk g cari yg laen...huhuhu
tp dh shppg mesti kena beli somethg kn2....
aku beli kasut....kasut berwarna putih....
cntik gler kasut nie....siap ade reben ag tau...huhuhu

Selesai jer membeli belah....pe lg silalah blah dr pasaraya nie....hikhikhik
ag pun dah nk maghrb dah.....
ntah pape ntah 2 ank dara yg suke nk balik wktu maghrb....
agk2nye kalo x maghrb g ade g kot kat pasaraya tue....
ish2....bwk2 la balik n solat mghrb....huhuhuhu

P/S : Kasut oh kasut awatnye saiz plg kecik 4, nape x 3 jerk...huhuhu apasal ko tanye kasut tp xtanya tauke wat kasut...kuikuikui....

My best friend engaged

20 november 2010 adlh merupakan stu tarikh yg bersejarah wat kwn baik aku....
taniah yea ya or nama sbnrnya syadatul nadia...
dia bertunang semalam dgn boyfriend dia...
lama gak r minah nie bercinta....
dr form5 smpyla lor nie....hikhikhik


nie la nadia...cantek x???

Ble mcm nie teringt la balik zaman2 sekolah dulu..
boyfriend si nadia nie satu tuesyen dgn aku, amalina n wani....
then nk d jadikan citer kwn si bf nadia nie suka kat amalina...
so lama2 kiterorg pun jd kwn la....


aku n nadia... cntek gak aku kn2??(pasan jerk aku ni)

Asyik ckp boyfreind nadia jerk,tp x g tau nama plak...
nama boyfrien nadia nie firdaus....
dulu kiterorg waktu tuesyen pggl edaw, now
tukar la plak pggl daus... brula macho kn2??hikhikhik

Hantaran pompuan pd laki....

So selamat la majlis pertunangan semlm...
ramai gak la adik beradik si firdaus nie....
cantiknye kawan aku semalam....
hantaran pon bnyk....
tp cuma bg makanan n manisan jerk...
then ade sehelai kain utk wat nikah t....


Hantaran laki pd pompuan

Ble tnya kat nadia ble nk lansungnye,
dia kata Insyallah tahun depan..
paling awal bwh bln 6, paling lmbt pas raya...huhhuh
aku plak nyampuk jgn wat sama tarikh sudah la...hikhikhik

Tp xdela best sgt sbb dia xgtau kwn sekolah pown
yg dia ajk pown just amalina,wani,aku n dila...
dila xdpt hadir sbb dah sarat mengandung...
lyn plak keje... n wani kat johor study...


aku, Nadia n Maz (kwn poli)

P/S : Nadia yan akan doakan hubungan ya n edaw sampai ke akhir hayat...
amin............... ;)

Sabtu, 20 November 2010

Kerja Oh Kerja..........................

Ade sapew2 yg msh tanam anggur??? or kontrak keje dah nk tamat???
atau ingin cari kerja lain????
erm disini ade penyelesaiannya...cewahh!!!!
sebenarnya aku pun xde jln penyelesaiannye...huahuahuahua

Ri nie aku saje nk buat entry ttg Kerja.... sbbnye aku pun xde kerja nk wat mlm2 nie...
so ape kate story sikit ttg isu kerja nie.....
skrg nie aku rasa btol2 ssh nk cari keje yg tetap n bersesuaian....
nk dpt keje kerajaan pun ssh...huhhuhuhu :(

Aku tgk ramai kwn2 aku yg xde kerja....
kalo ade pun kerja bidang terjon.... tau mksd kerja bidang terjon???
bkn kerja payung terjun tau....hikhikhik
mksdnye di sini blaja bidg laen kerja bdg laen....
xpayah cari jauh2, cth yg terdekat ade iaitu aku sendiri...hikhikhik

Aku baru jer pas baca post dinding kat fb k.eira....
dia kata dia bosan kejer....
blaja bidang laen keje bidang laen...
tp aku xtau la k.iera nie kerja kat maner???...huhuhu
utk k.iera keje je la dlu smntra nk dpt yg laen n yg lbh bik...huhuhu

Pandai la plak aku nasihat kat org, kat diri sndri x plak...hikhikhik
erm tp bkn utk k.iera jer tp utk peringtn aku juga n kwn2 kat luar sane tue...
bersyukur dgn ape yg Allah berikan, Insyallah rezeki kiter ade cume xtau bler....
Allah kan Maha Pemurah lg Maha pemberi Rezeki....

Erm aku pun keje yg maner ade jer dulu....
Janji ade fulus.....xkan nk mghrpkan org bg plak....
Mak Aii...seganla aku kalo mghrpkan org bg....huhuhu
g pun adik aku tgh study, segan la nk kaco mak n ayh
cukup2 la waktu aku sek n blaja dulu dowg yg support aku....huhuhuhu

Besela pompuan ni bnyk brg yg nk beli.....
Almaklumlah pompuan slalu di kaitkan dgn SHOPPING...huhuhu
dah tau xde duit tp nk shppg gak, sbb per.....
sbbnye meh kasi tau..... NAK LAWA....
kononnye lawa la sgt... tp mmg lawa pon huahuahua...
stop2 jgn pasan lawa lbh2...hikhikhik

Pompuan mstila kena lawa, jaga penampilan baru la kena sbg GAdIS, PEREMPUAN n seangkatan dgnye......hikhikhik
bile lawa n jaga penampilan brula kemas,ble kemas org suke, bile suke org ambik kerja...
sbb bile jaga penampilan n kemas merupakan stu bonus pd kiter sbb org akan pk kiter akan wat kerja dgn kemas n teliti..
ish nie dah masuk bab laen nie bkn bab keje tp bab msk temuduga...hikhikhik
sory merepek skit...
t aku bg tips cara2 g temuduga plak..hikhikhik

Mcm aku nie dh bnyk kali tukar pekerjaan...
ish2 tewuknye aku nie...
jgn pk yg bkn2...
aku tukar kerja bnyk kali bkn sbb aku kena pecat,kerja xbgs or pe....
aku kerja bgs pe...rajin,dgr kata, wat kejer pon ontime la....
nk MAMPUS kalo wat kerja maen2 n x ontime BISING la nnt org2 atsan....
aku plak jenis xsuke org duk bising2 nie....sblm dorg bising bik aku siapkan dulu...huhuhu
tp besela nasib org yg kerja
KONTRAK.....
bis jer KONTRAK ko nsb bik dptla smbg tp lau nsb xbpe bik.....
jwbnye GUD n BABAI....huhuhuhu cedih2, cian pun cian.... ;(

Erm skrng dh ujung2 thn 2010..........
kwn2 aku yg kerja kontrak msti dlm kerisauan.....
mst dok pening pale nk cari kerja yg laen...
tmbh2 kwn2 yg jd GSTT skrg....
dgr2 kabar thn dpn dah xde GSTT lg....

Kwn2 aku yg dh kerja pon duk sibuk2 pening pale....
termasukla aku nie.....
baik kwn2 aku yg kerja dulu ngn kwn2 aku yg kerja skrg nie...huhuhu
bkn pe, nk cari kerja yg tetap n lbh terjamin....
bkn mksdnyer kerja skrg nie x terjamin.....
tp nk yg lebih kukuh....

Erm nk dpt kerja kerajaan nie...
amat2lah payah.....
kena berusaha lebih skit n lebih lg....
dgr2 org slalu kata kerja2 kerajaan nie kena ade org dalam bru leh dpt???
btol ker mcm 2???
mkna nye kalo xde kabel xleh nk dpt ker???
sejauh mane kebenarannye???

Ade gakla kwn2 aku yg dah MALAS n FEDUP utk kerja kerajaan nie....
tp bg org tersyg n family aku kata jgn mudah putus asa....
slagi maner ade kosong isi ajer....
ade rezeki ade la xde rezeki mknenya blum lg la tue...
Yg pentg SABAR,TAWAKAL....
Insyallah ade cume cpt atau lmbt...
lgpun Allah x suke org yg cepat n mudah putus asa....


P/S : So pe tggu lg tingkatkan prestasi, usaha lebih lg n cayok2!!! n jgn lupa pd Allah...Dia yg memberi rezeki....Bersyukur ats nikmat yg deberikan-Nya pd kiter....
DOA : Ya Allah smga Engkau murahknlah rezeki hamba-hambaMu nie Sesungguhnya Engkaula Maha Pemurah lg Maha Pemberi Rezeki...AMIN.........................

Khamis, 18 November 2010

Napew suke pikir bukan2???

Aduh,pg2 lg dah rasa mcm mls jer nk bgn dr katil.... tp tepksa ku gagahi juga utk bgun sbb nk g keje.... 2 la manusia dah d bg cuty sehari nk 2 hari dah 2 hari nk 3 hari... melampau - lampau.... watnye bos bg cuty slama - lamanya bru tau..hikhikhik
Urm org katalakan xbik mengeluh2 nie Allah xske...
tp aku xtau la napew ske la plak duk mengeluh....
(sebenarnye bkn mengeluh tp tarik nafas pnjg2 n hembuskn)
pg2 kenala hirup udara segar.....tol x????hikhikhik

Sebenarnya aku tkt nk g keje pg nie...
sbbnye ri selasa ri tu aku balik keje awl....
skt pewot yg teramat amat la sgt.........
smpykan x leh fokus wat keje anda sume tau?????
ish2 teruknye.....tp alhmdulillah skrg dh pun ok n sihat....

Ari selasa tu ramai la plak pekerja yg xdtg....
al maklumlah sehari lg nk raya....
kalo di ikutkan bos xbg aku balik awl....
tp myb dia kesiankan aku sbb muke aku pucat n skt sgt....
dia pun benarkan aku blk....

Pe lg,aku balik la umah dgn memandu secara laju tp xla merbahaya....
besela aku amat menyayangi keretaku.... oh VIVA ku..... cewahh!!!!
smpy je kat umah, pe lg ambik ubat sapu n tewus la baring....
baring punya baring smpyla tertdo....
org len cuty balik kg or tlg msk, aku pun tlg gak.... tlg tdo...hahahaha
pe punye ank dara.... bertuah2 sapew dpt aku...hikhikhik

Nak dipendekkan cter, aku tertanya2 napew la aku pk yg bkn2...
td sblm dtg keje bkn main tkt kena marah...
alih dh smpy dh wat keje, kena marah pun x, malah hepy...
tp jap jer hapy pastu x dh.....nk tau sbb pe???
sbb mataku dh mengntk.....huhuhuhu

Erm ri nie rasa waktu berjln dgn lmbt skali....
dh la pkrn melayang n terpkkan plak sup daging korban...aduh!!aduh!!!
sabar...sabar....t balik leh mkn....
kerja x fokus pun tp alhamdulillah bnyk gak aku dpt key n xde la bnyk salah smpy merah2...hikhik hooray!!!!!! yippie!!!!!!!

Time aku ngntk aku anta msg kat kwn2.....
tp sorg pun xbls...bengkek jerk aku......
tu la nawaitu x btol...... nk tnye kabar?? tp x ikhlas....
padan muke aku, sekor2 pun xbls....
Tuhan tau aku nk ilangkan ngntk n bosan brula nk msg2 dorg, tu yg dorg x bls tu......huhuhuhu


Aku msg ngn sorg nie....dia balas2 tp setkat 2 3 msg....
dah la cuty,lyn aku pon xnk...malah dia kata nk tdo.....
xkan aku x bnrkan plak kn...aku pon kata ok....
aku pun smbg la keje aku balik....

Masa pun dah lama berlalu...lg stgh jam lg aku nk balik keje....
aku pon msg2 la lg kwn2 aku...
tp xbls2 gak...sedihnye aku...
bile dh sdh otak n aty pun mula la pk yg bkn2....
aku pun antala msg yg bkn2....

Sekali kena sound tepek dr yg tersyg...
hah pe lg....terdiam n terpaku la.....
hahahah pdn la muke aku yg suke pk yg bkn2....
dpt la tazkirah free dr tersyg....huhuhu

Aku kenalah bg penjelasan yg seckpnye...
n aku mohon ampun n maap pd dier sbb pk yg bkn2...
dia xmrh aku, tp nshtkan aku....
dia pun pelik, naper la aku nie suke sgt pk2 bkn???

P/S : sebenarnye aku pun xtau naper aku ske pk bkn2....hikhikhik
Rasa2 anda sume, naper anda sume suke pk bkn2 ble org tersyg x lyn anda????
moh kiter pk2kn....

Rabu, 17 November 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha

hai sumer..............
dah lama sgt sy menyepikan diri kn???
bkn per terlalu sibuk dgn kerja n xde mas nk update blog nie..
ade la kot dlm 7 8 bulan sy x update blog...
ish...ish.... betapa bznyer sy nie kan...(kononye)hikhikhik

Sedar x sedar skrg dah pun bln november 2010....
sblm terlewat sy nk ucapkan selamat hari raya aidiladha wat sume umat islam di muka bumi nie...
seperti biasa, di pg raya nie kena la bgn awl2 pg lg.....
sbb t ade yg berebut bilik air nk mandi.....hikhikhik

Pagi2 dah g ke rumah opah pekan sblm ke masjid utk smbhyg ari raya aidiladha...
bersalam salaman n bermaaf - maafan...
ri nie sy bergaya sakan kata mak....
al maklumlah ade org yg special menghadiahkan sy shawl.....
x cukup ngn itu jer spek mata pun di hadiahkan....hikhik

X tau n xpenah la plak sy nie berkaca mata hitam....
al maklumlah x brape reti nk bergaya.....
kerana ade rasa malu n segan...hikhikhik
tp pe2 pun sy nk ucapkan terima kasih pd awk........
sy hargainyer awk.....

Tahun nie pe yg awk sumer korbankan????
adakh sggp berkorban utk family, agama n bgsa???
sy hnye korbankan pe yg sy termampu jer utk membahagiakan family sy yg sy sygi.....
sy harap family sy akan gmbra n sihat slalo......

Sekarang sy dh xkrja di The Store lg sbg kerani akaun...
sy dh resign lepas Hari Raya Puasa ri tue.....
agak lama juga duk di umah smntara nk dpt kerja yg laen..huhuhu
ada la dlm sebln jd penanam anggur terhormat..hikhikhik

Adala sbbnye naper sy benti kerja di the store.....
biarlah sy sorg jer yg tau pe sbbnye....
di sini sy mohon ampun kerana terpksa membohongi kwn2 sbb sy benti kerja...
sy x nk ade yg tersinggung....
sy rela berkorban utk kwn krn sy pasti ade rezeki laen wat sy....

Sy xkan benti n xkn putus asa utk mencari kerja laen....
Ya Allah, sesunguhnya engkau Maha Pemurah lg Maha Penyayang...
Semoga Engkau murahkanlah rezeki hamba Mu ini....

Setakat ni la coretan sy....
Insyallah sy akan sentiasa update blog nie....

Sabtu, 30 Januari 2010

Kembali bekerja....

Agak lama juga sy x update blog sy nie kan...
bkn sbb kecewa sy x update blog nie..
cume sy agak bz sikit skrg nie...

bz mencari kerja baru dan semangat baru...
kdg2 sy rasa rindu kan sekolah...rindukan bdk2 yg sy mengajar dlu...
ade juga yg bertanyakan kabar sy n mengapa sy x mengajar mereka lg???
erm di hati nie hanya Tuhan sahaja yg tau bagaimana perasaan sy....
Ya Allah,semoga Engkau tabahkan hati ku dgn semua Ujian dan Dugaan yg kau berikan padaku...


Wat sementara nie sy bekerja di The store tempat sy keje yg lama...
tp sy xjadi kerani mcm dulu...sy cume seorang pekerja part time sahaja...
sy bekerja sbg promoter di bahagian Ladies Department....
Masuk keje 6.30 ptg until 10.30 mlm...
sy mintak cuti pada sabtu n ahad supaya senang nk berjmpa dgn sanak saudara or kenduri kendara nnt...




nie gambar waktu sy jd kerani ICD di The Store


Dah seminggu dh sy bekerja sbg promoter kat sana..
sy rasa sgt malu sbb rmi yg tanya napew x jadik guru lg...
sy hanya senyum n mengatakan yg sy tggu panggilan telefon...
padahal sy dh tentu x dpt sbbnye sume yg g interview ri tu dah dpt penempatan n mengajar..
Kawan2 maafkan la sy, sy terpaksa menipu sbbnye sy berasa malu...
tp Tuhan aje yg tau bagaimana hati sy masa mengucapkan perkataan tue....



skrg nie sy kena lebih kuat berusaha utk mencari pekerjaan..
sy nak pekerjaan yg tetap supaya sy dpt membayar duit pinjaman pelajaran sy n juga kereta sy.. nasib baikla sy ade simpanan,blh la sy bayar duit kete sy dgn wang simpanan sy tue sementara sy dpt keje yg laen...
walopun sy malu sbb bekerja di sana semula, tp sy hapy sbb dpt juga jmpe dgn kwn2 sy yg lama..cume berasa malu yg membuatkan sy x hapy sgt...huhuhu
biarla sy keje sementara nie utk mencari ilmu dan juga pengalaman...


P/S : Ya Allah,Semoga Engkau tabahkan hati hambaMu ini..SEsungguhnya Engkau Maha Besar lagi Maha Mengetahui ape yg terbaik wat Umatmu nie...Engkau xkan menimpakan sesuatu pada hambamu nie jika hambamu x mampu...Cekalkan Hati hambaMu nie..semoga hambaMu ni dpt pekerjaan yg tetap...Amin...........

Isnin, 18 Januari 2010

Dilanda kekecewaan

dah dua tiga hari sy kehilangan mood...
kesedihan n kekecewaan berada dalam diri nie...
nthla sy pon xtau nk cakap bagaimana...
mcm yg org slalu kata pd kiter "hidup nie x sentiasa berada di atas, kdg2 di bawah"..macam roda..
sentiasa berpusing2...
kiter xtau bile kiter di atas n bila kiter akan jatuh di bawah...
ermm... ntahla...
org slalu marah kalo kiter mengeluh,biar la hari nie sy mengeluh...

ceh, mcm berat je kekecewaan sy skrg kan...
erm nthla,myb bukan rezeki sy kan untk sambung kontrak menjadi guru sandaran...
sy agak kecewa kerana sy begitu mengharap yg sy akan dpt smbg jd guru sandaran...
bile dpt tau xdpt smbg aty sy sungguh kecewa n rasa amat sedih,tp masa tu sy kat umah kwn sy..xkan la sy nk bersedih kowt,berlagak la hapy walo pun x happy...
sy percaya anda sume mesti paham perasaan yg sy alami kan???btol x??
jika kiter mengharapkan sesuatu but sesuatu tu x menjadi so kiter akan rasa sedih n down kan...
masa tue sy rasa down sgt...but kawan sy kata mungkin ppd akan call sy ari jumaat...
myb dorg pun nk menyedapkan aty sy kan...

mlm tue sy mmg down gler,tdo pon awal...
otak sentiasa bermain2 dgn hal nie...
akhirnye sy dpt tdo gak...but tdo2 ayam jer la...
erm sok pgnye sy ttp menunggu,walopun mulut sy berkata sy xkan tggu pggln dr ppd tue...
xtaula nape sy msh berhrp...huhuhu
sampai ptg sy menunggu tp ternyata hampa...
ayuni dpt panggilan dr ppd tghri just sy xdpt panggilan tue...
ptg tue sy redha,myb bkn rezeki sy di sini lg...huhuhu

P/S:Walopepon jadi pd kehidupan sy,sy akan meneruskan kehidupan yg sementara nie...ye la hidup di dunia kan sementara jerk...hehehe walo sy jatuh sy akan bangun n berdiri semula..walo sy berada di atas, sy akan cube wat yg terbaik utk kehidupan sy n juga family...